Vize Alırken Aklınıza Takılan Sorular

Tüm belgeleri hazırladım sayılır fakat aklımda hala birkaç soru var ve bu soruları sorabileceğim yer IKS firmasıdır diye düşünüyorum. IKS firmasını arıyorum daha önceden randevu aldığımı pin numaramın olduğunu söylüyorum ve hiç ara vermeden aklımdaki ilk soruyu soruyorum. IKS çalışanı (bence pek birşeyden anlamıyordu) pekte tatmin olmayacağım bir şekilde cevap veriyor. İkinci bir soru sorduğumda ise bu aşamadan sonra yeni bir pin almamı söylüyor. Yani kısacası aklımdaki 2 3 soru için 23 lira istiyor. Eğer sorduğum sorulara tatmin edici cevaplar vereceğini bilsem neyse ama sorduğum ilk sorudanda edindiğim tecrübeye dayanarak yeterli bir cevap alamıyacağımı düşünüyorum veiyi günler diyip kapatıyorun. Kısacası Randevu için aramadan önce aklınızdaki tüm soruları bir kenara yazın ve hepsini o telefon görüşmesi içerisinde sorun yoksa daha sonradan aynı pin numarası ile aradığınızda hüsrana uğrarsınız.

Beşiktaş Posta Dağıtım Merkezi

Tarih 22 Mart 2011, 15 Mart 2011 tarihinde gönderilen davetiyem hala elime ulaşmadı fakat internetten takip ettiğimde dağıtıma çıktığı yazıyor. Bugün elime geçme ihtimali yüksek, elime geçince hangi aşamalardan geçtiğini sizinle paylaşacağım. Fakat gelen postanın akıbetini öğrenmek için arayabileceğim numarayı bulurken çok sıkıntı çektim. Öncelikle Okmeydanı Posta Dağıtım Merkezinin numarasını aradım taradım yok. PTT nin sitesi tamamen değişti. Yeni teknolojileri kullanarak çok güzel bir site yapmışlar fakat bazı linkler sistemden silinmiş. Sayfa bulunamadı hatası alıyorsunuz sürekli. Yakın zamanda düzelir diye umuyorum. Okmeydanı Posta Dağıtım Merkezinin numarasını sağolsun Google Maps ten buldum. Tel No: 0212 320 25 83. Bu numarayı aradıktan sonra yurtdışından gelen postalar için 118 i tuşlayarak direk ilgili bölüme yönlendiriliyorsunuz. Burayla yaptığım görüşmeden sonra postamın yanlışlıkla Okmeydanına geldiği oradan Beşiktaş Posta Dağıtım Merkezine gittiği söylendi. Eyvallah dedik kapattık. Numarasını nasıl olsa netten bulurum diye aradığım yerden almadım fakat aradım taradım tek bir yerde bile yok Beşiktaş Posta Dağıtım Merkezinin numarası. En sonunda bana reklamlarından nefret ettiğimiz 118 li numaraları arattırdılar. Ararken de çok düşündüm hangisini arasam diye :) ve 188 80 i aradım. Numarayı hemen söylediler. Ama siz arayıpda faturanızı kabartmayın herhangi bir posta dağıtım merkezini arayın oradan öğrenin. (Bende bedavaydı.) Numarayı sizinle paylaşıyorum Beşiktaş PDM Tel No: 0212 324 04 25 yurtdışı için dahili no: 135. Postanızın bir an önce elinize ulaşması dileğiyle...

Almanya Vize Gerekli Belgeler

Aşağıda vereceğim belgeler özel bir şirkette çalışan ve Almanya'dan Davetiyesi gelmiş biri için geçerlidir. Kamu çalışanlarından, öğrencilerden veya ev hanımlarından istenilen belgeler değişiklik gösterebilir.
Belgeler direk aracı kurum olan IKS tarafından mail olarak yollanmıştır.
01. Evraklar şahsen teslim edilmeli
02. ÖNEMLİ : Evraklar, mail gönderimindeki sıraya göre sunulmalıdır
03. 2 adet Biometrik vesikalık resim
04. İlk veriliş tarihi 10 yıldan eski olmayan en az 6 ay geçerli TC Pasaport
05. 1 adet Schengen vizesi Başvuru Formu
06. Davet eden kişiden,6 aydan eski olmayan Turistik davetiye aslı ve fotokopisi
07. Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı ve fotokopisi.
08. Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi
09. Antetli kağıda İmza yetkilisi tarafından imzalanmış Çalışma belgesi aslı ve fotokopisi
10. Vize süresince işyerinden izin belgesinin aslı ve fotokopisi
11. İmza Sirküleri aslı ve fotokopisi VEYA Fotokopi üzerine şirket kaşesi ve imzası
12. 2010 yılına ait Vergi levhası aslı ve fotokopisi VEYA Fotokopi üzerine şirket kaşesi ve imzası
13. Ticaret Odası kaydı aslı ve fotokopisi VEYA Fotokopi üzerine şirket kaşesi ve imzası
14. SGK Hizmet dökümü aslı ve fotokopisi
15. SGK işe giriş bildirgesi aslı ve fotokopisi VEYA Fotokopi üzerine şirket kaşesi ve imzası
16. En son maaş bordrosu aslı ve fotokopisi
17. Maddi ve Mali durumu gösteren tüm evrakların aslı ve fotokopisi
18. Başvuranın kaldığı eve ait Tapu veya Kira kontratı aslı ve fotokopisi
19. Başvuru sahibinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
20. Var ise Sağlık karnesi VEYA Bağkur yazısı aslı ve fotokopisi
21. Vize İşlem ücreti, 60 Euro
22. Başvuru sahibi evli ise ve eşi çalışıyor ise, gelirini kanıtlayan evrak mutlaka sunulmalıdır
23. Var ise eski Pasaportlar sunulmalı

Lütfen randevu saatinizden 20 dk önce konsolosluga geliniz.

Vize gişesine başvurmadan vize bölümü iç avlusunda bulunan UPS Servisine müracaat ediniz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan ediniz, UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır ve nakit ödenmek zorundadır.

Başvuruya gittiğinizde yanınızda cep tel. büyük çanta, bilgisayar, eşyalar getirmeyiniz, bunları emanet edebileceğiniz bir yer bulunmamaktadır.

Size belirtmiş olduğumuz tüm genel evrakları eksiksiz olarak yanınızda getirmeniz gerekir ancak başvuruya gittiğinizde gişedeki konsolosluk görevlisi özel durumlardan dolayı ek evrak talebinde bulunabilir.

Vizeyi teslim aldığınızda vize üstündeki bilgilerin, özellikle vizenin geçerlilik tarihleri ve ad - soyad bilgilerin doğruluğunu hemen kontrol ediniz. Şayet hatalar mevcut ise, derhal vize bölümüne başvurmalısınız.

IKS Almanya Vize Randevusu


Tarih 18 Mart 2011, Almanya için vize randevusu almaya karar verdim. En yakın hangi tarihe randevu vereceklerini bilmiyordum fakat bu yüzden erkenden aradım. Öncelikle şunu belirteyim Almanya Başkonsolosluğu IKS isminde aracı bi kurumla çalışıyor ve sizde randevu için bu şirketi arıyorsunuz. Randevu için Telefon No: 0212 340 49 00. Randevu ve bilgi alma ücreti ise bu tarih itibari ile 23 TL. Ödemeyi bankalar aracılığı ile yapabileceğiniz gibi telefonla arayıp kredi kartı ilede yapabiliyorsunuz. Ben telefonda konuşurken kredi kartıyla ödedim ve bankayla uğraşmamış oldum. Ödemeyi aldıktan sonra vize için sorulara başlıyorlar ve konuşma abartısız 15, 20 dakika sürüyor. Sürekli sorular, sorular... En sonunda mailinizi alıyor ve istenilen belgeleri mail ile size gönderiyorlar. 18 Martta aradım ve en yakın 5 Nisan tarihinin uygun olduğunu söylediler. Yani Almanya Başkonsolosluğu en yoğun konsolosluklardan bu yüzden vizeniz için seyahat tarihinden en az 1 ay öncesinden başvurun. Hangi belgeleri istediklerini bir sonraki paylaşımımda tam liste olarak paylaşacağım. Şimdilik 5 Nisan tarihini beklemeye başlıyorum.

Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası

Schengen ülkelerine vize almak için en önemli hususlardan biride seyahat sağlık sigortasıdır. Diğer Schengen ülkeleri gibi Alman Başkonsolosluğuda bu konuda çok hassastır. Randevu almak için IKS firmasını aradığımda aynen şu bilgiler iletildi;
Sigorta aşağıda belirtilen hizmetleri kapsamalı ;
 - Tüm Schengen Ülkelerinde için geçerli olmalıdır.
- Teminat limiti en az 30.000,- Euro olmalıdır.
- Sigorta firmasının Schengen ülkeleri ve Lichtenstein da şubesi bulunmalı.
- Acil tıbbi müdahale, hastanede acil yatılı tedavi ve hastalık halinde ikamet edilen ülkeye geri gönderilme masraflarını içermelidir.
- Sigorta talep edilen vize süresini kapsamalı
- Poliçede sigortanın tüm schengen ülkelerini kapsadığına dair ibare olmalı. Sadece Avrupa capında yazması yeterli değildir.
- 65 yaşının üzerinde olan başvuru sahiplerinin yaptıracakları poliçelerde herhangi bir ihraç ve yaş sınırlaması olmamasına dikkat edilmesi gerekmekte.
Yapılan sigortada herhangi bir saat aralığı belirtilmemesi gerekiyor.
Bu bilgiler ışığında arkadaşımın daha önceden seyahat sigortası yaptırdığı bir firmayı aradım fiyatı gerçekten uygun. 2 haftalık sigortayı 10 euroya yapıyorlar. Size de öneriyorum Telefon Numarası: 0212 243 74 64. Bu numarayı aradıktan sonra 5 dakikada işleminiz halloluyor ve aynı gün adresinize kargolanıyor.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur

Ucuz uçak biletini nasıl bulabilirsiniz? Kendi kullandığım yöntemlerden bahsedecek olursak. Öncelikle Türkiye'ye gelip giden uçak firmalarını öğrenmeniz lazım. Bunuda en iyi havalimanı web sitelerinden, gelen ve giden uçaklara bakarak öğrenebilirsiniz. Sabiha Gökçen Uçuş Ekranı ve Atatürk Havalimanı Uçuş Ekranı. Bu linkleri takip ederek anlık gelip giden uçakları nerelerden geldiklerini nerelere gittiklerini görebilirsiniz ve firmaları görebilirsiniz. Bu aşamadan sonraki yapacağınız işlem uçuş ekranlarındaki firmaların sitelerine gidip içlerinden en ucuz olanını bulmak. Bilet konusunda sabırlı olun araştırın. Araştırmadan kesinlikle bilet almayın. Avrupanın en ucuz hava yolu şirketi Ryan Air bunu herkes bilir fakat Ryan Airde gördüğünüz fiyatlar bagajsız fiyatlardır. 30 Euro bilet fiyatı ise 30 Euroda bagaj için ister. Onun için biletlerinizi araştırarak alın.

E-Pasaport Başvuru (Yurtdışı)

Bu konu aldığım vizeyle alakalı değil fakat insanların bu konuda fazla bilgisi olmadığını düşündüğüm için yurtdışından E-Pasaport başvurusu nasıl yapılır anlatmak istiyorum. E-pasaport sitesine buradan  http://www.epasaport.gov.tr/  girdikten sonra

1-) Sağ üstte bulunan "Randevu Talebi" linkine tıklıyorsunuz.

2-) Pasaport Türünü seçiyorsunuz.

3-) Kaç kişi için başvuru yapacağımızı seçiyorsunuz.

4-) Başvurunun yapılacağı yeri "Yurtdışı" olarak seçiyorsunuz.

5-) Hangi ülkeden başvurduğunuzu seçiyorsunuz.

6-) Örneğin Almanya'yı seçtiniz. Aşağıda Almanya'daki Konsoloslukların listesi çıkıyor. Buradan da başvuracağınız konsolosluğu seçiyorsunuz.

7-) Konsolosluğun yanındaki SEÇ butonuna tıkladıktan sonra kişisel bilgilerinizi dolduruyorsunuz.

8-) Sonraki Adıma tıkladıktan sonra istediğiniz gün ve saat için randevuyu seçiyorsunuz ve belirlediğiniz gün ve saatte gerekli belgelerle birlikte konsolosluğa gidiyorsunuz.

E-Pasaport Kaç Euro?

Şuan ki E-Pasaport sitesinin yapısından dolayı pasaport harç bedeli dahil bir çok arama sonucu, Google arama motorunda çıkmamaktadır. Bu yüzden Avrupadaki vatandaşlarımız için E-Pasaport bedelini sizinle paylaşıyorum. Bu fiyatlar 2011 yılı ve Euro kullanılan ülkelerde geçerlidir.


SüreHarç BedeliPasaport Defter BedeliToplam
6 AY25 €27 €52 €
1 YIL36 €27 €63 €
2 YIL59 €27 €86 €
3 YIL83 €27 €110 €
4 - 10 YIL117 €27 €144 €

Almanyada Davetiye Alırken Yaşananlar

Tarih 15 Mart, bugün itibariyle Almanya'dan davetiyem postalanmış durumda. Benim için davetiye alacak kişi Mahalle Polisi denen makama kendi gelir belgeleriyle başvurmuş fakat ilk incelemeden sonra Alman makamından red cevabı almış. Senin gelirin bu kişiyi burada geçindirmeye yetmez demişler. Davetiye alacak kişi evde başkalarınında çalıştığından bahsetmiş fakat yine yetmez cevabını almış. Davetiyeyi alacak kişinin emekli maaşı var, sanırım yetmez cevabını vermelerinin sebebi bu. Buradan davetiye alacaklara söylüyorum. Tanıdıklarınız arasında maaşı en yüksek olan kişiden davetiye isteyin. Eee peki ne olacak benim durumum? Eğer gelecek kişi kendi masraflarını karşılarsa o yönde bir davetiye verelim demiş görevli. Hemen başka bir form doldurtmuş. Benim istediğim davetiyede bu yöndeydi zaten. Maaşlı çalışan biriyim ve burada Alman Başkonsolosluğuna son 3 aylık maaş bordromu  ve hesap hareketlerimi ibraz ettiğim zaman kolaylıkla vizeyi alabileceğimi düşünüyorum. Bugün davetiyem iadeli taahhütlü olarak postalandı. Gönderen kişinin daha önceki tecrübelerine 4 günde elime geçecek ve gelirken hiç bir sorun çıkmayacak, iadeli taahhütlü olduğu için elime kadar ulaştıracaklar. Geldiğinde sizinle paylaşırım.

E-Pasaport Kaç Günde Gelir?

Tarih 11 Mart 2011 - 7 Mart pazartesi başvurmuş olduğum E-Pasaport cuma günü öğleden sonra elime ulaştı. Önceki sistemde pasaportu başvurduğumuz yerden alıyorduk bu yüzden aynı gün bile işimizi halledebiliyorduk fakat E-Pasaport sisteminde tüm pasaportlar Ankara'dan geldiği için bu süre biraz uzamış bulunmakta. Ankara'dan İstanbul'a 4 günde varmaktadır. Tüm işlemler online yapıldığı için Emniyet Müdürlüğünde işlemler çabuk bitmektedir. Bu sayede 7 sinde başvurduğum pasaport 9 unda kargoya verilmiştir. Aşağıda elime ulaşırken geçtiği işlemleri ve tarihleri görebilirsiniz.

1.
Kabul Edildi - ANKARA(GÖLBAŞI-ANK.)
09/03/2011 11:05:28
2.
Torbaya Eklendi - ANKARA(GÖLBAŞI-ANK.)
09/03/2011 12:47:35
3.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL AV
10/03/2011 10:08:31
4.
Dağıtıcıya Verildi - İSTANBUL(AVR)(BEŞİKTAŞ PO
11/03/2011 08:22:49
5.
Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(BEŞİKTAŞ PO
11/03/2011 16:11:04
Emniyet pasaportların yurtiçine 2-3 günde teslim edileceğini ön görüyordu ve elime 4 günde geçti. Yurtdışı pasaportlarının ise 5-7 günde teslim edileceğini ön görüyor ve tahminimce yurtdışına da 7-10 gün arasında teslim edilir.

E-Pasaport Başvuru Tecrübesi

Yazı biraz uzun olabilir fakat bu yazıyı okuyunca E-Pasaport başvurusu için başka yerde olmayan bilgiler elde edeceksiniz. Tarih 7 Mart 2011, E-Pasaport için randevu günüm geldi. Pasaport işlemleri kendi sitesinde 5 dakika sürdüğü yazıyordu fakat ilk defa parmak izi verecek biri için, parmak izi sırası olabileceğini düşündüğüm için saat 12:30 da olan randevuma biraz erken gittim. Fakat artık randevulu sisteme geçtikleri için kimsecikler yoktu parmak izini vermekte 5 dakika falan sürdü. Parmak izimi alan polise 1 saatte kaç kişiye randevu verildiğini sordum, oda 8 9 kişi olduğunu söyledi. Bu kişilerden ayrı sabahları gelen ilk 20 kişiye Q-Matikten sıra verildiğini öğrendim. Bu yüzden sabahları randevulu gitseniz bile biraz kalabalık olabiliyormuş. Parmak izini verdikten sonra saat 12:30 u bekledim. 12:30 da girdim içeri, pasaport için istenilen belgeleri verdim işlemim tam 8 dakika sürdü. Benim işlemlerim hızlıydı fakat sol bankoda küçük kızına pasaport almak isteyen annede ve sağ bankoda pasaport almaya çalışan kadında sorun çıktı. Soldaki annenin sorunu; kendi kimliğinde Mahalle/köy alanında yazan yer ile kızının kimliğindeki Mahalle/Köy alanı birbirinden farklıydı. Küçük kızın nüfus cüzdanının değişmesi gerektiğini söyleyip başvuruyu kabul etmediler. Sağdaki kadındaki sorun ise; kadının biyometrik fotoğrafında alnını kapatacak şekilde kakül olmasıydı ve bu kadınında başvurusu kabul edilmedi. Biyometrik resim çekilirken özellikle kadınların saçlarını toplamasını tavsiye ediyorum. Başvurusu kabul edilmeyen kadın gittikten sonra onun yerine bir adam geldi işlemlerini yaptı ve pasaportun eline ne zaman geçeceğini sordu, görevli polis en geç haftaya pazartesi elinizde olur dedi. Adamda bu işlemi hızlandırma şansımız yok mu diye sorunca. Görevli polis, pasaportların önce Topkapı’daki dağıtım merkezine geldiğini söyledi ve internetten online başvuru takibinden takip edip pasaport Topkapı’ya geldiğinde oradan gidip alabileceğini söyledi. Bu konulara dikkat ederseniz hiçbir sorun yaşamadan 15 dakikada tüm işlemlerini tamamlayıp 1 hafta içinde yeni çipli pasaportunuza kavuşabilirsiniz.

Almanya Vize İşlemleri Toplam Maliyeti

İlk vizem olacağı için kendim mi başvurmalıyım yoksa acente aracılığı ile mi başvurmalıyım karar veremiyorum. Acentelerin fiyatlarını öğreneyim ona göre karar veririm diyip. Arkadaşımın sürekli vize aldığı bir acenteyi arıyorum. 150 Euro fiyat biçiyorlar. Euro kurunun 2.24 olduğunu düşünürsek 336 lira para yapıyor. Bu fiyata dahil olan hizmetler Dosya takibi, Vize ücreti, Vize Randevu Ücreti ve iki haftalık sigorta. Kendim başvursam ne kadara mal olacak bu vize, 60 Euro Schengen Vize Ücreti,  10 Euro randevu ücreti, 10 Euro 2 haftalık sigorta ücreti, yani 80 Euro’ya kendim halledebiliyorken 70 Euro dosya takip ücreti istiyorlar. İlk defa başvuracak biri için mantıklı olmasa da ikinci üçüncü başvurmalarda düşünülebilecek bir fiyat. Çünkü 70 Euro’yu verirsen ne uçak biletiyle uğraşıyorsun ne hotel rezervasyonu ile. Çünkü acente bunların hepsini senin adına yapıp daha sonra iptal ediyor. Sen parayı verip kenara çekiliyorsun 1 hafta sonra vize elinde. Acenteleri araştırmaya devam ediyorum ve fiyat 245 liraya kadar düşüyor. Fakat elinde uçak bileti ve davetiyesi olan ve ilk defa başvuracak biri için yine de çok yüksek bir rakam. Bu yüzden kendim başvurmaya karar veriyorum.

Vize ve Pasaport için Biyometrik Fotoğraf

Sıra geldi Biyometrik Fotoğraf çektirmeye. Eve yakın bir fotoğrafçı buluyorum hem vize için hem pasaport için biyometrik fotoğraf çektireceğimi söylüyorum. En az 6 tane çektiğini ikisi için 12 tane çekmesi gerektiğini söylüyor. Bizde hiç düşünmeden kabul ediyoruz, tabi buradaki çakallığı fotoğrafları aldıktan sonra anlıyorum. Çünkü küçük olan 6 fotoğraf büyük olanların kesilmiş hali. Buda size tecrübe olsun, 6 tane alın evde kendiniz vize formatında kesin. Bir gün sonra yani 4 mart 2011 tarihinde fotoğrafları alıyorum. (Bu arada 12 fotoğrafa 20 TL verdim) Biyometrik fotoğraflar genelde önden çekildiği için kötü çıkan fotoğraflardır, fakat benim hoşuma gidiyor. 6 tanesi Vize için küçük kesilmiş, diğer 6 tanesi pasaport için 3,5 – 4,5 cm koca bir resim gibi duruyor. Randevu gününü beklerken e-pasaport sitesinde geziyorum ve şöyle bir metin dikkatimi çekiyor. “ICAO standartlarına göre üretilen e-Pasaportların kimlik sayfasında fotoğraf bölümü için ayrılan bölümün ebatları  35 mm X 45 mm olacak şekilde belirlenmiştir. Ancak başvuru sırasında kullanılacak fotoğrafların tarayıcı tarafından algılanabilmesi için mutlaka 35 mm x 45 mm ebadından büyük olması gerekmektedir. Bu nedenle, aşağıda örnekli resimlerle açıklanan özellikte olması şartıyla, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edilen vesikalık fotoğraf ebadı 50 mm x 60 mm olarak belirlenmiştir.Fotoğrafları 5 e 6 cm istiyorlar. Hemen e-Pasaport çağrı merkezini arıyorum 444 30 20. Pek işten anlamayan bir kız çıkıyor. Kısaca anlatmak gerekirse 5 e 6 olması çok mu önemli diyorum aldığım cevap “Gideceğiniz emniyet müdürlüğüne bir sorun siz” oluyor. Şirkette yakın zamanda pasaport almış biri var mı soruşturuyorum ve geçen hafta almış biri çıkıyor. Fotoğraf konusunu soruyorum ve kendi fotoğrafının 3,5 – 4,5 cm olduğunu bir sorun çıkmadığını söylüyor. Derin bir ohh çekip randevu gününü beklemeye devam ediyorum.

E-Pasaport Online Başvuru

Tarih 3 Mart 2011 Elimde eski Lacivert pasaportlardan var ve yeni biyometrik pasaport almam lazım. Hemen E-Pasaport sitesine giriyorum ve bana en yakın ilçe emniyet müdürlüğünden Online randevu alıyorum. En erken 7 Mart 2011 e veriyor randevuyu. Öğlen 12.30 da ki randevu biraz şüphelendiriyor beni bu yüzden biraz daha erken gideceğim randevuya. Hem randevudan önce parmak izi vermem gerekiyormuş ve asıl uzun süren işlem parmak izi vermekmiş. Bunun sonuçlarını 7 Mart akşamı paylaşırım sizlerle J

Almanya Davetiye İsteği

Bileti aldığım akşam akrabalardan davetiye göndermelerini istiyorum. Yarın halledeceklerini söylüyorlar. 3 Mart 2011 olduğunda tekrar görüşüyoruz isim, soy isim, doğum tarihi, doğum yeri klasik nüfus bilgilerini aldıktan sonra pasaport belge no gerekli olduğunu söylüyorlar. Fakat pasaportum eski ve yeni biyometrik pasaport almam lazım. Yani davetiyeden Pasaport adımına zorunlu geçiş yapmış bulunuyorum. Akrabalara bu davetiyeyi nerden aldıklarını soruyorum; Mahalle polisi diye bir birim var onlardan belli bir ücret karşılığında alınabildiğini söylüyorlar. Kişinin gelirine ve ev büyüklüğüne baktıklarını biliyorum. Şimdilik bildiklerim bu kadar davetiye gelince bu konuya tekrar girerim J

Almanya Ucuz Uçak Bileti

Aradan 1 gün geçti Bu işe nereden başlamak en mantıklısı? Ben gidişimi kesinleştirmek ve vazgeçmemek için uçak biletinden başlamaya karar verdim. Bileti hemen almam gerekiyordu, bilet fiyatları her an artabilirdi. Bu yüzden tarih 2 Mart 2011 ve kararımı verdikten 1 gün sonra uçak biletimi aldım J Uçak biletlerine bakmaya başladım. Birçok havayolu firmasının fiyatlarına baktım. Öncelikli olarak tabiki Türk Hava Yollarının sitesine baktım fakat yaz biletleri 600 den başlıyor (gidiş dönüş fiyatıdır) THY pahalıdır dedim ve diğer şirketlere bakmaya başladım fakat şirketle alakası yok gurbetçilerimiz sağ olsun yaz uçaklarını Martın 1 inde doldurmuş durumda. Düşündüm Mayıs’tamı gitsem. Fiyatlara baktım gerçektende Mayısta fiyatlar yarı yarıya. En ucuz bileti SunExpress te buldum (sanmıştım) gidiş dönüş 330 Türk lirası, derken aklıma pahalı olacağını düşündüğüm Lufthansa geldi. Sitesine girdim ki ne göreyim mayısta gidiş dönüş fiyatı 318 lira “only 1 seat remained” yazıyor, tabiki bu istediğim tarihler için geçerli. İstediğim tarihler ise 19 – 29 Mayıs arası. 318 liraya biletimi almış bulunmaktayım. Kısacası yurtdışına giderken uçak biletinizi araştırarak alın. Şu firma ucuz olur diyip ona yönelmeyin. 2 Mart tarihinde İstanbul’dan Frankfurt’a en ucuz bilet Lufthansa Havayollarında idi ve ben o bileti aldım. Aynı tarihlerde THY nin aynı uçağa fiyatı 460 liraydı. ( Bildiğiniz gibi Lufthansa ve THY Star Alliance üyesi ve uçuları ortak düzenliyorlar. Bu yüzden aynı uçak olduğunu belirttim.)

Bekle Beni Alman Başkonsolosluğu

Üniversiteyi bitireli 7 ay kadar olmuş, öğrenciyken çok kolay alabileceğim schengen vizesini almamış işi üniversite sonrasına bırakmıştım. Okulu bitirir bitirmez bir işe girdim. Şirket sağlam, ortam sağlam her şey yolunda yani. Etrafıma bakıyorum herkes yaz tatili planlarını yurtdışına gitmek üzere yapıyor. Her zaman derdim vize işlemleriyle kim uğraşacak birçok belge almak için işten izin almam gerekecek falan feşmekan. Fakat şirkette 3, 5 kişinin ilk vize alma maceralarını dinleyince fikrim tamamen değişti ve yurtdışına çıkmaya karar verdim. Bu kararı 1 Mart 2011 tarihi itibari ile almış bulunmaktayım ve ilk çıkışımı fazla uğraşmamak adına yurtdışında bulunan akrabalardan gelecek davetiyeyle yapmayı düşünüyorum. Davetiyenin geleceği ülke ise Almanya. Yani vize konusunda beni en çok zorlayacak ülkeyi seçmiş bulunuyorum J Fakat şirketin sağlamlığına güveniyorum. Kısacası bu vize macerası üniversiteyi bitirmiş 7 8 aydır çalışan ve davetiyeyle başvuracak birinin Almanya Vize macerasıdır.